Ось таких Миколайчиків ми пекли сьогодні разом із сином.
Наближається день святого Миколая, і традиційно до цього свята в Україні пекли пряники-миколайчики. В оригіналі вони повинні бути пісними, але зараз мало хто так чітко дотримується традицій, тому й ми не стали. В одному із своїх прочитаних дитячих журналів мій 6-річний син знайшов ще місяць тому рецепт і запропонував випекти і нам такі прянички. Ось що ми робили: замісили тісто із 2 склянок борошна, 50 г маргарину, 1 скл. цукру, 1 яйця, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. сметани, 0.5 ч.л. соди. Розкатали в пласт товщиною 0.5 см, по шаблону, який нам намалював і вирізав тато із картону, вирізали з тіста декілька пряників у вигляді св. Миколая (ну я так думаю, що це на нього схоже), решту просто формочками для печива. Випікали при 200 град. 20-30 хв. Потім ще гарячі прикрасили глазуррю. Глазур я робила так: змолола цукор на пудру, в маленькі чашечки налила воду для білої глазурі, буряковий
...
Читать дальше »